SKOLERNES - HJERTE FOR ALLE

Klik her for at redigere underoverskriften.

PROJEKT NÆSTEKÆRLIGHEDEN ER...

PROJEKT  NÆSTEKÆRLIGHEDEN:

Er et projekt i samarbejde med Aabenraa bibliotek og Skole kirke - tjenesten

”Projekt næstekærligheden” er et anderledes tværfagligt projekt, hvor fagene Håndværk og design, Dansk, kristendomskundskab, samfundsfag, og billedkunst er involveret.

Et oplagt projekt til den åbne skole – skolen, lokale kunstnere, lokale  bibliotek og Skolekirke vil kunne indgå et samarbejde – derudover bliver eleverne mere opmærksomme på deres lokalsamfund og samfundet i Danmark.

Undervisningsmaterialet vil omhandle emnet: Næstekærlighed/medmenneskelighed. Undervisningsmaterialet lægger op til at give eleverne stof til eftertanke og provokation omkring emnet, så der skabes gode debatter i klassen. Eleverne skal ud fra materialet beskrive og tage stilling, og udtrykke sig via et essay, læserbrev, interview eller et andet journalistisk skriftligt udtryksform.

Ud fra elevens journalistiske produkt skal der laves et kunstnerisk udtryk i en af de udvalgte genrer. Maleri, skulptur eller design. Skolerne kan vælge at modtage tilbuddet, at bruge en kunstner fra ”Kulturboost” som har den valgte genre som speciale til en overkommelig pris. Men det er ikke et krav.

Elevernes værker vil blive udstillet på det lokale kunstmuseum, BaneGården,  hvor der vil blive afholdt en auktion af elevernes kunstværker – til fordel for udsatte børn i Sønderjylland.


Invitationen kommer ud i Maj 2015 i forbindelse med udgivelsen af Kulturrygsækken.


ET SAMARBEJDE MELLEM

MÅLGRUPPE

MELLEMTRIN: 4. TIL 6. KLASSE

OVERBYGNING: 7. TIL 9. KLASSE

VARIGHED

ca. 8 TIL 10 LEKTIONER

HVILKE FAG

TVÆRFAGLIGT MED FØLGENDE FAG:

MELLEMTRIN: Dansk,kristendomskundskab,billedkunst

OVERBYGNING: Dansk,Kristendomskundskab,samfundsfag,håndværk og design


OBS - OBS - OBS - OBS - OBS - OBS 

KAN DET IKKE LADE SIG GØRE AT ARBEJDE TVÆRFAGLIGT .

SÅ KONTAKT OS PÅ 26293110 ELLER PÅ MAIL: [email protected] 

SÅ FINDER VI UD AF NOGET SAMMEN.